TARIFE

Incepand cu data de 1 Iunie, modificam modalitatea de tarifare a serviciului de incarcare.

 

Unul dintre criteriile de stabilire a tarifului pentru serviciul de incarcare este reprezentat de   numarul de kWh cu care este incarcata bateria vehiculului electric, dar se bazeaza si pe alte elemente, cum ar fi modalitatea de incarcare, fie ea normala, sau rapida. 

 

INCARCARE NORMALA – AC – 1,45 RON/unitate

INCARCARE RAPIDA – DC – 1,95 RON/unitate

  • Tarifele sunt exprimate in RON si includ TVA;
  • Tarifele nu includ taxa de 249RON (TVA inclus) in vederea activarii cardului Renovatio e-charge;
  • Fiecare card va fi atribuit unui singur vehicul electric si este netransmisibil;
  • Facturarea serviciului de incarcare se efectueaza, in acest moment, doar in baza unui contract. Te rugam sa acorzi o atentie deosebita informatiilor furnizate in formularul de inregistrare;
  • Plata, ad-hoc, cu cardul bancar, fara necesitatea incheierii unui contract, va putea fi realizata incepand cu a doua jumatate a anului 2018.

 

Cui se adreseaza cele doua Tarife?

Tariful AC se adreseaza tuturor vehiculelor electrice (100% electrice si hibride plug-in), compatibile cu standardul de incarcare type2. El se aplica la toate statiile de incarcare normala (AC), atat cele independente, cat si la partea AC a statiilor rapide, indiferent de puterea instalata a statiilor.

Tariful DC se adreseaza vehiculelor electrice compatibile cu standardele CCS si CHAdeMO. El se aplica la toate statiile de incarcare rapida (DC), indiferent de puterea instalara a acestora.

 

Unitati de incarcare? De ce nu kWh?

Incarcarea acumulatorilor vehiculelor electrice nu este considerata furnizare de energie (conform reglementarilor in vigoare) ci un serviciu, pus la dispozitia posesorilor de vehicule electrice. In consecinta, nu este permisa raportarea exclusiv la “kWh” ca unitate de masura a serviciului prestat.

Unul dintre criteriile de stabilire a tarifului pentru serviciul de incarcare este reprezentat de   numarul de kWh cu care este reincarcata bateria vehiculului electric. Pentru a avea o referinta, numarul de unitati pentru fiecare sesiune de incarcare, este corespunzator numarului de kWh efectiv transferati de catre punctul de incarcare catre baterie.

 

In ce locatii se aplica noul sistem de tarifare?

Tarifele sunt valabile in toate spatiile Renovatio e-charge. 

 

Kaufland Romania, in baza parteneriatului strategic incheiat, a decis sa acopere costurile serviciului de incarcare pentru clientii care folosesc statiile Renovatio din spatiile lor.

Daca nu esti inregistrat pana in acest moment pentru unul dintre Abonamente, cardurile existente (cele emise de Renovatio, dar si cele ridicate din magazinele Kaufland), pot fi folosite exclusiv in spatiile Kaufland.

Restul punctelor de incarcare din cadrul retelei e-charge vor putea fi accesate o data cu finalizarea procedurii de inregistrare si activarea cardului pentru acestea.

Te rugam sa accesezi link-ul de mai jos pentru inregistrare.

Indiferent de momentul inregistrarii, costurile incarcarilor tale, la statiile Renovatio din spatiile Kaufland, sunt acoperite de acestia.

 

Daca deja ai urmat procedura de inregistrare pana la data de 1 Iunie, cardul tau ramane activ in toate punctele de incarcare ale retelei Renovatio e-charge. Contravaloarea incarcarilor pana la data de 1 Iunie va fi facturata conform sistemului curent de tarifare, trecerea la noul mod de tarifare realizandu-se in mod automat. Vei primi un email cu actualizarea Termenilor si Conditiilor de folosire ale serviciului e-charge.

 

Anumite statii de incarcare din cadrul retelei e-charge (atat ale Renovatio cat si ale partenerilor care au ales sa isi includa statiile in platforma e-charge) pot avea oferte speciale sau tarife diferite. 

Ce este taxa de activare si in ce conditii se aplica?

In prezent, exista doua tipuri de card-uri de acces in cadrul retelei Renovatio e-charge. Cele emise direct de catre noi, in baza unei inregistrari, si valabile in toate statiile e-charge, si cele ce pot fi ridicate din orice magazin Kaufland dotat cu statie de incarcare ce pot fi folosite exclusiv in spatiile Kaufland. Taxa de activare se va aplica pentru clientii noi, sau cei ce detin un card Kaufland si doresc accesul in restul statiilor din reteaua Renovatio e-charge.

Pentru moment nu percem aceasta taxa.


Inregistreaza-te AcumSistemul de tarifare al serviciului de incarcare pentru veculele electrice pentru perioada 19 Martie - 1 Iunie 2018

Am creat trei tipuri de abonamente, in functie de necesitatile de mobilitate ale posesorilor de vehicule electrice.
Abonamentul START, nu are o durata minima contractuala si este ideal pentru cei ce se bazeaza ocazional pe solutiile de incarcare oferite de o retea publica; abonamentul ENTRY, cu o durata contractuala minima de 12 luni, se adreseaza celor care folosesc in mod regulat reteaua e-charge apeland atat la solutii de incarcare normala cat si rapida; abonamentul FAST, cu o durata contractuala minima de 12 luni, se adreseaza celor care folosesc intens reteaua Renovatio e-charge si pentru care timpii redusi oferiti de solutiile de incarcare rapida sunt deosebit de importanti.

Sistemul de tarifare este unul bazat pe timpul petrecut de catre vehicul la statia de incarcare. Astfel, costul unei incarcari este determinat de puterea pe care vehiculul o poate accesa din statia de incarcare si timpul cat acesta este conectat la statie.

Slow Charge

Pentru vehicule care se incarca cu o putere de pana la 4kW

Normal Charge

Pentru vehicule care se incarca cu o putere intre 4kW - 11kW

Semi Fast Charge

Pentru vehicule care se incarca cu o putere intre 11kW - 22kW

Fast Charge

Pentru vehicule care se incarca cu o putere mai mare de 22kW

Tip Abonament RON / Luna RON / Minut
START 0 0.074 0.254 0.609 1.600
ENTRY 99 0.039 0.109 0.289 0.888
FAST 220 0.018 0.049 0.131 0.401

  • Toate tarifele sunt exprimate in RON si includ TVA
  • Tarifele nu includ taxa de 249RON (TVA inclus) in vederea activarii cardului Renovatio e-charge.
  • Fiecare card va fi atribuit unui singur vehicul electric si este netransmisibil.

*Pentru toate tipurile de abonament este necesara incheierea unui contract.

*La abonamentul START Plata cu cardul bancar va putea fi realizata incepand cu a doua jumatate a anului 2018

** La abonamentul FAST, tarifele sunt valabile in limita a 30.000km / an realizati in cadrul retelei Renovatio e-charge


Aboneaza-te Acum

e-ROAMING

Credem intr-o mobilitate fara frontiere. Prin solutiile pe care le vom implementa, incepand cu a doua jumatate a anului 2018, clientii Renovatio e-charge vor putea accesa statii partenere din toata Europa in acelasi mod si cu aceeasi usurinta cu care folosesc solutiile din Romania.